Toernooien junior

Tennisvereniging 't Eerste Wittien heeft een 30-tal enthousiaste jeugleden. De jeugd speelt in verschillende categorieen, bij iedere categorie hoort een bepaalde grootte van speelveld en een bepaalde kleur bal. Deze ballen hebben een verschillende hardheid. Deze richtlijnen zijn door de KNLTB uitgezet.

  • Rood - beginners (vanaf 6 jaar) - half veld, zachte bal -> spelen op de minibaan! 
  • Oranje - iets gevorderd (vanaf circa 8 jaar) - driekwart veld, iets minder zachte bal
  • Groen - gevorderd (vanaf circa 10 jaar) - heel veld, minder zachte bal
  • Geel - gevorderd (voorgezet onderwijs) - heel veld, gewone bal 

De jeugdcommissie probeert regelmatig onderlinge toernooien te organiseren, de ene keer is het doel van een toernooi om de onderlinge band te versterken en is fun het belangrijkste ingredient. Er zijn echter ook toernooien waarbij de prestatie meer belangrijk is. Ook is er een samenwerking tussen Hasselt en Zwartsluis; in deze combinatie wordt het Zwartewatertoernooi georganiseerd. 

Ook heeft 't Eerste Wittien dit jaar 2 jeugd competitieteams, een jongens- & een meidenteam. Op zaterdagochtend spelen deze spelers tegen ander clubs uit de regio.

Check alle toernooidata via de jaarkalender. Aanmelden gaat vaak via een landelijke website, toernooi.nl. De jeugdcommissie geeft hierover graag uitleg. 

 

Sponsoren